Informació voluntariat ADF

Què fa un voluntari ADF?

Un voluntari ADF dedica el seu temps lliure a fer treballs forestals de prevenció d’incendis per salvaguardar el patrimoni natural i forestal del seu territori. En dies de risc d’incendi realitza vigilància, i excepcionalment (en cas d’haver assolit els coneixement i pràctica necessaris), pot ser que realitzi alguna primera intervenció o suport a l’extinció.

Què hi guanyaré com a voluntari ADF?

Com a voluntari assoliràs molta formació i experiència en treball forestal, mecànica i altres camps. Realitzaràs un bon exercici físic sense haver de pagar, coneixeràs molt bé el teu territori, i faràs un munt d’amics i companys arreu de Catalunya. En cap cas se’t pagarà per la feina que facis. Sí que se’t pot compensar per les despeses que realitzis en l’exercici de la teva tasca com a voluntari.

Ser voluntari ADF dona punts per les oposicions de Bomber, Mossos o Agent Rural?

No. Això no vol dir que en les proves escrites, pràctiques o a l’entrevista; el coneixement i experiència assolits com a voluntari ADF et faciliti asolir-ho. En el dia a dia les ADF col·laborem amb altres cossos oficials i això pot ser una oportunitat d’aprendre d’ells i ajudar-te a preparar millor les oposicions.

Què cal per ser voluntari ADF?

Només cal residir o treballar al nostre territori, tenir entre 18 i 80 anys i tenir clar que vols dedicar part del teu temps lliure com a voluntari ADF.

I si tinc algun problema de salut?

En cas que per raons de salut tinguis alguna limitació, ho parlem per tenir-ho en compte i podràs assumir tasques que no et perjudiquin. Tothom té el seu lloc a les ADF. Sempre queda la possibilitat de fer suport logístic als companys que sí que poden fer tasques més pesades. Segur que t’agraeixen que hagis preparat l’esmorzar o vagis buscar alguna cosa que fa falta. Tan important es fer com ajudar a fer.

Quan de temps lliure sol dedicar un voluntari a l’ADF?

La dedicació dependrà de la disponibilitat i implicació de cada persona. Dependrà del que vulguis arribar a fer com a voluntari de les ADF. Com més es vulgui assumir, més temps per pràctica i formació caldrà dedicar. Els voluntaris forestals (carnet verd) solen fer cinc hores al mes, que és una sortida d’un matí; els voluntaris del Grup d’Intervenció solen fer 10 o més hores al mes.

Tot és parlar-ho i ser molt conscients del temps que les obligacions laborals i familiars deixen disponible per ser ADF.

Com em faig voluntari ADF?

  1. Primer truca al 872987075 per informar-te i preguntar el que et calgui.
  2. Et demanarem informació d’on vius, les teves habilitats i interessos.
  3. Faràs una etrevista amb els coordinadors ADF de la teva zona.
  4. Signaràs un compromís de voluntari on queden clars els teus drets i deures.
  5. T’afegirem a un grup de Telegram on es proposaran activitats i tu t’hi aputaràs quan puguis.
  6. Et formaràs i obtindràs les credencials de membre de les ADF segons la teva progressió.