Federació ADF Les Gavarres

Criteris de vigilància del dispositiu ADF

El dispositiu local de vigilància d’incendis forestals dels massissos d’Ardenya, Gavarres i Montgrí segueix els següents criteris (Revisió: 160628):

Cada dia a les 11.00 del matí abans d’iniciar el dispositiu a les 12.00:

  1. Es consulta el mapa de predicció d’incendi forestal per determinar quines zones de cada massís tenen més risc. http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/mapaperill/
  2. Es valora la situació i disponibilitat dels guaites de Bombers i les càmeres de vigilància de les ADF.
  3. Es valora les condicions meteorològiques actuals i la previsió per al llarg del dia.
  4. Es valora els efectius disponibles del dispositiu i de les ADF que puguin col·laborar.
  5. Es valora la informació sobre llocs on s’estan realitzant treballs forestals o agrícoles.

 

Amb tota aquesta informació s’acorda quina serà la prioritat del dia (vigilància estàtica, vigilància dinàmica, inventari, proximitat o petits treballs forestals), la distribució dels vehicles, la ruta a seguir i les parades durant el dia. Altres factors com la base del vehicle o, si al vehicle hi va una persona o dues també influiran en la tasca que podrà realitzar.

En dies d’alt risc d’incendi s’anima als voluntaris ADF a participar al dispositiu amb els vehicles existents o els que disposin les ADF i que es puguin afegir.

En dies que es preveu que la gent pugui realitzar picnics, dinar o barbacoes els vehicles visitaran en hores clau les llocs més habituals al massís. En zones amb interfície urbana important amb el massís els vehicles es podran situar just a les hores prèvies als dinars a les entrades d’urbanitzacions per reforçar l’efecte dissuasiu.

Tot el dispositiu es coordina a través de CONTROL ADF GAVARRES en contacte amb els coordinadors ADF que estiguin disponibles aquell dia.

Per qualsevol dubte o proposta de millora us podeu adreçar a correu electrònic de la Federació. Serà benvingut i considerat.

Efectius mínims diaris al dispositiu:

  • 2 Vehicles al massís de Gavarres – Finançat per les Diputació de Girona, amb el suport de: ADF Gavarres Marítima, ADF Gavarres Nord, ADF Puig Arques, ADF Cassà de la Selva.
  • 1 Vehicle al massís d’Ardenya – Finançat per les Diputació de Girona, amb el suport de: ADF llagostera.
  • 1 Vehicle al massís de Montgrí – Finançat per les Diputació de Girona, amb el suport de: ADF Montgrí.
  • 1 vehicle als municipis de Calonge, Castell-Platja d’Aro, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro – Finançat per ADF Gavarres Marítima amb el suport dels municipis nomenats.
  • 1 vehicle a la zona de l’entorn natural de Castell (Palamós) – Finançat per Ajuntament de Palamós amb el suport de: ADF Gavarres Marítima.